В Україні стартувала програма Нове село

0
-5
В Україні стартувала програма Нове село
В Україні стартувало відновлення українських сіл у рамках програми Нове село. Про це заявив Президент Володимир Зеленський, повідомляє прес-служба Офісу президента у вівторок, 9 березня.

"Для відродження українського села перш за все необхідно подбати про робочі місця і відновлення інфраструктури в сільській місцевості, і в цьому напрямку вже розпочалася робота. Ми зараз готуємо 1 600 інфраструктурних проектів у кожне село. Програма поки розрахована на 9-10 років. Частина проектів, 500-600, ми зробимо в найближчі три з половиною - чотири роки", - сказав Зеленський.

Перший крок на відновлення життя в селах зроблено поблизу контрольних пунктів в'їзду-виїзду (КПВВ) на лінії розмежування в Щасті, Новотроїцькому, Станиці Луганській - там була організована робота центрів адмінпослуг, банківських і поштових відділень, магазинів, аптек, пояснив Президент.

"На прикладі цих КПВВ можна побачити, які послуги працюють, а чого не вистачає. Зокрема, мова йде про облаштування інформаційних центрів, зон відпочинку, паркових зон і дитячих майданчиків", - додали в ОП.

Проекти можуть бути профінансовані за рахунок спонсорів або за підтримки бізнесу, уточнив Зеленський. За його словами, окремо для сіл розробляються економічна програма, програма з розвитку АПК, пов'язана з малими фермерськими господарствами і їхньою підтримкою, програма розвитку тваринництва.

"Вважаю, що ми піднімемо цю реформу. Треба багато грошей, але у нас велике бажання", - підсумував Зеленський.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні