--> Apple звинуватили в порушенні прав користувачів | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Apple звинуватили в порушенні прав користувачів

0
-7
Apple звинуватили в порушенні прав користувачів
За замовчуванням у пристроях компанії Apple дозволено "здійснювати власні рекламні кампанії без чіткого інформування користувачів про це"

Інформує Кореспондент.

У Франції асоціація France Digitale заявила, що компанія Apple порушує законодавство Євросоюзу щодо захисту призначених для користувача даних. Про це повідомляє Reuters у вівторок, 9 березня.

Як з'ясували в France Digitale, за замовчуванням у всіх пристроях компанії дозволено Apple "здійснювати власні рекламні кампанії без чіткого інформування користувачів про це", хоч в останній версії iOS 14 користувачів запитують, чи готові вони дозволяти встановленим на мобільний пристрій додаткам збирати основні ідентифікаційні дані для таргетування реклами.

В асоціації вважають це порушенням законодавства Євросоюзу в галузі захисту особистих даних користувачів, так як всі організації зобов'язані чітко інформувати своїх клієнтів про збір даних і питати їх дозволу на це. Крім того, функціонал відстежування місцеположення на пристроях Apple дозволяє йому ділитися зібраними даними з іншими компаніями без попереднього повідомлення користувачів.

"Ми розуміємо, що все це схоже на битву Давида з Голіафом, але ми налаштовані рішуче", - говорить глава асоціації Ніколя Брієнн і додає, що свою скаргу його асоціація направить французькому регулятору CNIL, відповідальному за захист особистих даних користувачів.

Своєю чергою, в компанії Apple вважають, що ці звинувачення безпідставні.

"Викладені в скарзі звинувачення є неправдивими і розглядатимуться як спроба тих, хто сам стежить за користувачами, відвернути увагу від їх власних дій і ввести в оману регуляторів", - сказано в заяві компанії.

Нагадаємо, що раніше суд ЄС скасував штраф Apple на 13 мільярдів євро. Штраф на американську компанію наклали в 2016 році за порушення європейських норм у сфері податків і державних дотацій.
Теги: Apple
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні