Президента країни підозрюють у спробі ввезення наркотиків до США

0
3
Президента країни підозрюють у спробі ввезення наркотиків до США
Федеральна прокуратура Південного округу штату Нью-Йорк вважає, що президент Гондурасу Хуан Орландо Ернандес причетний до спроб ввезти наркотики в США. Про це заявив у вівторок на засіданні суду помічник федерального прокурора Джейкоб Гатуіллег, повідомляє УНН.

Цю версію оголосили на слуханнях у справі Джованні Фуентеса Раміреса з Гондурасу, якому інкримінується причетність до незаконного обігу наркотиків. За словами Гатуіллега, є показання свідка, згідно з якими Ернандес на зустрічах з Раміресом заявляв, що планує організувати незаконне ввезення кокаїну в США.

Як стверджує Гатуіллег, зустрічі мали місце в 2013 і 2014 роках. За словами помічника прокурора, свідок Хосе Санчес дасть свідчення на процесі. Через його бізнес Рамірес нібито відмивав гроші. Як зазначає агентство, сторона захисту на процесі заявляла, що показаннями Санчеса не слід довіряти, оскільки в обмін на них влади США готова надати йому притулок у країні.

За версією прокуратури, Ернандес отримував хабарі від торговців наркотиками, дозволяв їм безперешкодно діяти і використовував військових для охорони нарколабораторії. Ернандес заперечує причетність до незаконного обігу наркотиків. Влада США поки не висувала йому офіційного звинувачення.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні