11-річний хлопчик знайшов культовий амулет біблійних часів. ФОТО

0
2
11-річний хлопчик знайшов культовий амулет біблійних часів. ФОТО
У пустелі Негев в Ізраїлі 11-річний хлопчик Цві Бен-Давид знайшов древній амулет у вигляді напівоголеної жінки зі складеними на грудях руками та хусткою на голові.

Знахідку виявив під час сімейної поїздки у селище Нахаль ха-Бесор на півдні Ізраїлю. Відвідував туристичну стежку у руслі річки Бесор, повідомляє Управління старовини Ізраїлю, пише Digitpatrox.

Артефакт виготовили близько 2,5 тисяч років тому. Експерти вважають, що це міг бути амулет родючості. Подібний предмет могли використовувати також для захисту немовлят.



"Керамічні фігурки жінок з оголеними грудьми відомі в Ізраїлі в різні періоди, в тому числі в епоху Першого Храму. Вони були звичайним явищем в будинку і повсякденному житті. Служили амулетами для захисту, удачі та процвітання", - пояснюють археологи Орен Шмуелі і Деббі Бен Амії.

У багатьох давніх культурах були поширені амулети, які захищали родючість та материнство. У Біблії є свідчення про культурний вплив сусідів на ізраїльтян.

Знахідка дозволить розширити знання про культові практики в біблійні часи.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні