Волинянам розповіли, як врятувати отруєну собаку? ФОТО

0
-2
Волинянам розповіли, як врятувати отруєну собаку? ФОТО
Як стало відомо із соцмережі фейсбук, в м.Луцьк було виявлено собак з ознаками отруєння.

ГО Волинське Об'єднання ЗооЗахисту вирішило розповісти як слід діяти, коли ви знайшли таку тварину :

1. Якщо ви бачите тварину у тяжкому стані, не варто сподіватись, що хтось інший надасть їй допомогу - викликайте ветеринара, або ж везіть тварину у клініку ( в кінці ми додаємо адреси та телефони відомих нам клінік міста Луцьк). Візьміть у лікаря заключення про причини такого стану тварини. Якщо тварина безпритульна, оплатити рахунки може допомогти фонд допомоги безпритульним тваринам ( деталі тут https://www.facebook.com/petcarefundlutsk/posts/2357930191129496). Якщо до клініки далеко їхати ( більше 30 хв) - спочатку намагайтесь викликати рвоту у тварини :
Кухонна сіль – дві чайні ложки на склянку теплої води;
️Перекис водню – змішується з водою в рівних пропорціях. Вливається в рот з розрахунку 1 столова ложка на 3 кг ваги собаки.
Але звернутись до лікаря - обов'язково

2. Фіксуйте все на фото та відео, візьміть контакти людей що поруч і які можуть стати свідками - це може знадобитись для подальшого встановлення винних осіб
3. Викличте поліцію за номером 102 або занесіть складену заяву у відділок або дільничому за місцем вчинення злочину долучивши довідку від ветеринара, фото та відео
( за посиланням можна глянути зразки заяв http://ligapethelp.org/forum/viewtopic.php?f=36&t=12206&fbclid=IwAR2JEZRscMyhpxey273RV56SJWVLZhJIYF0rh3ORXfBSh5Bq2ad_bbgrxgU#p86549 )
4. Якщо тварина померла - викличте комунальне підприємство поводження з безпритульними тваринами ( у Луцькій ОТГ - це КП Ласка) . Проконтролюйте, щоб тіло тварини відвезли на експертизу.

Отруєння тварин є жорстоким поводженням з тваринами, мовою законодавства - це знущання над тваринами, у тому числі безпритульними, що спричинило мучення, завдало їм фізичного страждання, тілесні ушкодження, каліцтво або призвело до загибелі. Покарання за такі дії передбачено ст. 89 Кодексу України про адміні-стративні правопорушення (КУпАП) та ст. 299 КК України - від штрафу до позбавленням волі на строк до восьми років.

Якщо у вас виникнуть додаткові питання, або потрібна допомога - можете написати у ГО Волинське Об'єднання ЗооЗахисту, у соціальній мережі Фейсбук (@VOZZ.LUTSK)



Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні