--> Через Brexit у Британії бракує робітників на квіткових полях | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Через Brexit у Британії бракує робітників на квіткових полях

1
-2
Через Brexit у Британії бракує робітників на квіткових полях
Через обмеження на вільне пересування, запроваджене після виходу Великої Британії зі складу ЄС, країна не може знайти робітників для роботи на квіткових полях.

Як повідомляє The Daily Guardian, зокрема, британські квітникарі не можуть знайти робітників, щоб зібрати нарциси, які є традиційним подарунком до Дня матері у країні.

"Найбільша проблема – це працівники, які не можуть приїхати для виконання цієї роботи. Нам потрібно 150 людей, а зараз є лише 25", – розповів виданню флорист Кевін Хейнс.

Вирощування нарцисів – популярний бізнес у Великій Британії, зокрема у Лінкольнширі, але він не входить до переліку бізнесу, який, відповідно до урядового плану, після Brexit може винаймати іноземних сільськогосподарських робітників.

Користуватися створеною урядом схемою дозволяється лише виробникам харчових продуктів, а квіти в цьому випадку належать до іншої категорії, ніж фрукти та овочі.

Раніше фермери могли збирати близько 25 мільйонів нарцисів на рік. Очікується, що тепер через падіння кількості робітників у сфері це число скоротиться до 6 мільйонів.

Окрім того, нові умови змушують власників бізнесу у цій сфері відмовлятися від експорту квітів.

"Британці проголосували за Brexit і досі не знають всіх цих деталей. Важливо, щоб люди зрозуміли. У переддень Різдва нам сказали, що у нас все буде добре, але це не так", – зазначив власник однієї з найбільших ферм нарцисів у світі Адам Тейлор.

Британський уряд заявляє, що відстежує потреби квітникарів і обіцяє у майбутньому сприяти найму місцевих жителів. Але люди, які вже постраждали від запроваджених обмежень, побоюються, що їх кинуть напризволяще.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Звикли до приїзджої дешевої робочої сили. А самі працювати не хочете?
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні