--> Топ-3 способи, як просто та швидко позбутися рибної луски | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Топ-3 способи, як просто та швидко позбутися рибної луски

0
-13
Топ-3 способи, як просто та швидко позбутися рибної луски
Риба - продукт, користь якого важко поставити під сумнів. Завдяки високому вмістові вітамінів та поживних речовин, має входити в раціон будь-якої здорової людини. Попри це більшість відмовляється від неї через нудний, довготривалий та брудний процес очищення від луски. Якщо ви входите до цього списку, підібрані поради полегшать ваше життя.

Спосіб 1

Обережно зняти лусочки з рибини допоможе звичайна столова ложка. Чистку краще проводити в рукавичках. Спершу слід промити та випотрошити тушку. Покласти на дощечку, обгорнуту папером. Це запобіжить проникненню рибного запаху в кухонне начиння. Обрізати ножицями з рибини плавники, щоб не травмуватися. Притиснути до обробної дошки та краєм ложки підчепити лусочки. Рухаючись від хвоста до голови. Так вони залишаться на столовому приладі, а не розлетяться по приміщенню.

Спосіб 2

Є породи риб, які важко піддаються процесу чистки, наприклад: судак, лин, окунь, ставрида. Полегшити ненависний процес допоможе окріп. Ним слід ошпарити рибу протягом кількох секунд. Далі викласти на робочу поверхню, застелену кількома шарами паперу, аби вона не ковзалася та провести ножем проти луски від хвоста до голови.

Спосіб 3

Швидко і легко видалити з тушки луску допоможе замороження. Для цього рибину слід відправити в морозилку на 6 годин. Відтанувша тушка легко чиститься за допомогою гострого ножа.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-13

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні