--> Нейромережа згенерує ідеального партнера для кожної людини | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Нейромережа згенерує ідеального партнера для кожної людини

0
5
Нейромережа згенерує ідеального партнера для кожної людини
Зусиллями дослідників з університетів Гельсінкі і Копенгагена була створена нейромережа, яка розбирається в красі. Вона здатна створювати індивідуально для кожного максимально привабливих людей, аналізуючи для цього сигнали мозку.

Перш ніж приступити до створення генеративної нейромережі, як повідомляє internetua, вчені завантажили в алгоритм безліч фотографій жінок і чоловіків.

Оскільки було незрозуміло, які з них можуть вважатися привабливими, автори скористалися допомогою 30 учасників експерименту. Проводилося опитування, а також реєструвалася активність мозку за допомогою електроенцефалографії. Кожен респондент повинен був зосередити увагу на обличчях, які для себе вважав максимально привабливими.

Після того як дані були отримані, приступили до створення власних зображень, ґрунтуючись на рисах обличчя, що викликали у піддослідних найбільший відгук. В ході експерименту тим же користувачам були показані різні фотографії, в число яких входили створені комп'ютером. За словами вчених, у 87% випадків обличчя, згенеровані нейромережею, були обрані людьми як найбільш привабливі.

«Дослідження демонструє, що ми здатні створювати зображення, які відповідатимуть особистим уподобанням, шляхом підключення штучної нейронної мережі до мозку людини. Ми довели, що можна генерувати зображення на основі психологічних характеристик, таких як смак», - коментують вчені.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
5

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні