Яку користь для організму приносять сухофрукти

0
-7
Яку користь для організму приносять сухофрукти
Сухофрукти - це фрукти, в яких висушили воду.

Їхня харчова цінність набагато вища, аніж у свіжих фруктах через концентрацію цукрів і водночас поживних речовин, пише "Обозреватель".

Найпопулярніші - фініки, чорнослив, інжир і курага. Зацукрованими можна також знайти манго, ананаси, журавлину, банани, яблука. Сухофрукти багаті клітковиною, вітамінами та мінералами. Поліфенольні антиоксиданти у складі сприяють поліпшенню кровотоку, процесу травлення та запобігають стресу. Високий вміст калію допомагає виводити зайву рідину та натрій, а також корисний для м'язів.

Водночас у сухофруктах є найбільше сульфіту - консервантів, що подовжують термін придатності й надають їм свіжого та привабливого вигляду. Але їх не можна їсти алергікам. Рекомендують замінити на органічний варіант для профілактики ускладнень.

Відтак, фініки - джерелом міді, марганцю, заліза, вітаміну В6.

Чорнослив відомий природнім проносним ефектом завдяки цукровому спирту у складі - сорбіту. Такий мінерал як бор у складі допомагає боротися з остеопорозом.

Курага - джерело бета-каротину, лютеїну, зеаксантину - 3 рослинних пігментів, які підтримують здоров'я очей.

Родзинки містять мідь, марганець, магній, вітаміни групи В.

У сухофруктах також міститься природний цукор: родзинки 59%, фініки 64-66%, чорнослив 38%, курага 53%, інжир 48%.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні