Учені знайшли спосіб назавжди позбутися алергії і астми

0
0
Учені знайшли спосіб назавжди позбутися алергії і астми
Австралійські вчені виявили в організмі людини білок, який пригнічує утворення чужорідних плазматичних клітин, що виробляють шкідливі антитіла, та призводять до безперервної алергії, небезпечної для життя анафілаксії і виснажливих аутоімунних захворювань.

Тепер людство на крок ближче до вирішення цих проблем абсолютно новим способом, пише Science Alert.

Використовуючи трансгенних мишей і клітини, взяті з мигдалин людини, дослідники виявили докази того, як наш організм може захищатися від проблем, які призводять до таких станів, як астма, харчова алергія і вовчак. Вони виявили білок під назвою нейритин, що виробляється імунними клітинами. Він діє як вбудований антигістамін.

«Існує більше 80 аутоімунних захворювань, при багатьох з них ми знаходимо антитіла, які зв'язуються з нашими власними тканинами і атакують нас, а не націлені на патогени – віруси і бактерії, – пояснила імунолог Паула Гонсалес-Фігероа з Австралійського національного університету (ANU). – Ми виявили, що нейритин пригнічує утворення чужорідних плазматичних клітин, які виробляють шкідливі антитіла».

Паулі Гонсалес-Фігероа та її команді знадобилося п'ять років, щоб вирішити цю проблему.

Під час звичайної реакції людський організм виробляє особливий клас клітин, званий фолікулярним регуляторним T (або Tfr), викачує нейритин, який знижує вироблення IgE (це його антигістамінна дія) і пригнічує інші процеси, які відправляють плазматичні клітини на поверхню.

Команда попереджає, що їм ще належить зрозуміти повний шлях, задіяний у цих імунних механізмах та вплив нейритину на інші клітинні процеси. Незважаючи на те, що нейритин вивчався в нервовій системі людини протягом тривалого часу, точний спосіб, яким він запускає клітини, не був зрозумілий.

Результати можуть привести до кращого розуміння того, як ми можемо використовувати нейритин у майбутньому для лікування захворювань.

«Це може бути більше, ніж новий препарат. Це може бути абсолютно новий підхід до лікування алергії і аутоімунних захворювань, – сказав співавтор дослідження. – Якщо цей підхід виявиться успішним, нам не потрібно буде виснажувати важливі імунні клітини або послаблювати всю імунну систему; замість цього нам слід тільки застосувати білки, які використовує наш власний організм».

Якщо вчені мають рацію і нейритин виявиться безпечним, одного разу він може дозволити великій кількості людей, які страждають на алергію й аутоімунні захворювання, назавжди позбутися від них.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні