Шамана, який йшов «виганяти» Путіна, визнали неосудним

0
-13
Шамана, який йшов «виганяти» Путіна, визнали неосудним
Якутського шамана Олександра Габишева, який раніше ішов до Москви «виганяти» президента Росії Володимира Путіна, визнали неосудним.

Про це пише Бабель, з посиланням на координатора правозахисної організації Олексія Прянішнікова.

Він не виключає, що тепер Габишева можуть відправити на примусове лікування.

Перед тим проти Габишева порушили справу через нібито поранення правоохоронця. Інцидент стався, коли той разом з медиком психдиспансера приїхали за шаманом, щоб доставити його в медзаклад.

На початку лютого суд ухвалив рішення про примусову госпіталізацію Габишева, що стало вже другим випадком, коли його вирішили помістити у психдиспансер. Вперше суд ухвалив таке рішення у червні торік.

У позові до суду стверджувалося, що Габишев «страждає переоцінкою своєї особистості», тому що висловлює ідеї «нашкодити уряду і скинути Путіна, так як той є демоном і антихристом», а також «закликає до повалення законнообраної влади». Габишева випустили з психлікарні тільки наприкінці липня.

Габишев вперше оголосив про піший похід на Москву, щоб «вигнати» Путіна, в 2019 році, але його майже відразу затримали і оштрафували. Потім він планував похід навесні 2020 року.

Про третій похід Габишев заявив вже на початку 2021 року. Він планував провести його у березні, пересуватися хотів на білому коні.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-13

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні