--> Пасажирів змусять розплачуватись е-квитком ще й у приміських маршрутках | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Пасажирів змусять розплачуватись е-квитком ще й у приміських маршрутках

2
-2
Пасажирів змусять розплачуватись е-квитком ще й у приміських маршрутках
Невдовзі на всіх приміських маршрутах Луцької міської територіальної громади плата за проїзд здійснюватиметься виключно електронними носіями.

19 березня в міськраді відбувся круглий стіл за участю перевізників, пише ІА Волинські новини.

Присутні обговорили два проєкти рішень виконавчого комітету Луцької міської ради: «Про затвердження форми Договору на перевезення пасажирів автомобільним транспортом Луцької міської територіальної громади на приміських автобусних маршрутах, умови якого є обов’язковими до виконання» та «Про затвердження форми Тристороннього договору про організацію та обслуговування електронних систем у громадському транспорті Луцької міської територіальної громади на приміських автобусних маршрутах.

Як нагадав керівник управління транспорту та зв’язку Володимир Степанов, після створення Луцької міської територіальної громади виконком міськради став організатором із перевезення пасажирів на приміських автобусних маршрутах.

«До нас приєдналися 35 сіл, по обслуговуванню яких працюють 16 перевізників. Виконуються рейси по 36 автобусних маршрутах. На сьогодні договори укладені з Волинською облдержадміністрацією, яка, відповідно до чинного законодавства, раніше була організатором перевезень. Зараз така функція переходить на виконавчий комітет Луцької міської ради. Ми розробили договори, які укладатимуться з перевізниками на приміських маршрутах, – це двосторонній договір на перевезення і тристоронній договір на обслуговування електронних систем», – сказав він.

Заплановано, що на приміських автобусних маршрутах розрахунок за проїзд здійснюватиметься електронними носіями, тобто CityCard, банківськими картками чи смартфонами. Тому ті перевізники, які заключатимуть договори на перевезення приміськими автобусними маршрутами з міською радою, вимушені будуть звертатися до оператора електронної системи та укладати договори з ним, встановлювати відповідне обладнання, аби пасажири розраховувалися безготівковим методом.

«На міських автобусних маршрутах тариф встановлює організатор, а на приміських – перевізник, тобто тарифи на приміських автобусних маршрутах нерегульовані», – наголосив Володимир Степанов.

Проєкти рішень виконкому після обговорення, зокрема, з перевізниками будуть внесені на розгляд членів виконавчого комітету для затвердження.

«Щоб працювати на приміських автобусних маршрутах потрібно пройти через конкурс. Конкурси проводяться по мірі закінчення чинних договорів, укладених із облдержадміністрацією. На сьогодні закінчився договорів на одному автобусному маршруті №104. Там новий перевізник, який сьогодні працює за тимчасовим договором. Ми оголосили конкурс, який відбудеться 13 квітня. Перевізники на маршрут можуть потрапити виключно через конкурсний комітет», – прокоментував керівник управління транспорту та зв’язку.



Згідно з проєктом договору на перевезення пасажирів на приміських автобусних маршрутах, перевізник забезпечуватиме виконання запланованої кількості рейсів щодня, з використанням встановленого у транспортних засобах обладнання автоматизованої системи обліку оплати проїзду, системи GPS-моніторингу громадського транспорту, системи автоматичного сповіщення пасажирівта системи відеоспостереження.

Плата за проїзд буде здійснюватися виключно за допомогою безготівкових засобів оплати проїзду (електронних носіїв).
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це означає що вартість квитка до приєднаних сіл буде така як у місті ?
Відповісти
А як ваш термінал буде знати хто і до якого села хоче їхати? Вартість проїзду то різна.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні