В Україні посилили покарання за секс із неповнолітніми і дитяче порно

0
2
В Україні посилили покарання за секс із неповнолітніми і дитяче порно
Закон про посилення відповідальності за сексуальну експлуатацію дітей набув чинності. Він зокрема закріплює в законодавстві визначення поняття “дитяча порнографія”.

За відповідний законопроєкт №3055 Верховна Рада проголосувала 18 лютого, а пізніше підписав президент, пише 24 канал.

За вчинення повнолітніми дій, пов’язаних із вагінальним, анальним або оральним проникненням в тіло особи, яка не досягла 16 років, з використанням геніталій, іншого органу чи частини тіла або будь-якого предмета. За таке загрожуватиме до 5 років ув’язнення або обмеження волі

Якщо такі дії вчинили родичі, опікуни або ж ті, хто пообіцяв дитині винагороду, термін зростає. Таке покарання передбачене і у випадках, які спричинили безплідність чи інші тяжкі наслідки. За це передбачено 5 – 8 років ув’язнення з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Пропозиція дитині до 16 років для зустрічі від повнолітньої особи, зокрема і телефоном та через інтернет, стала кримінальним злочином. Йдеться про пропозицію для вчинення будь-яких дій сексуального характеру або розпусних дій.

Якщо після такої пропозиції було скоєно хоча б одну дію, спрямоване на те, щоб така зустріч відбулася – дорослому загрожує обмеження волі на строк до 3 років або позбавлення волі на той самий строк.

В’язницею каратимуть за пропозицію знятися у дитячому порно. За це загрожує термін від 2 до 5 років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до 3 років.

Крім цього встановили кримінальну відповідальність за:

Свідоме одержання доступу, придбання, володіння, виготовлення або розповсюдження дитячої порнографії.

Свідоме одержання доступу до дитячої порнографії, володіння нею, її придбання, ввезення, виготовлення, збут або розповсюдження.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
2

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні