Туреччина вийшла з конвенції по захисту жінок

0
-1
Туреччина вийшла з конвенції по захисту жінок
Влада Туреччини опублікувала рішення про вихід з конвенції Ради Європи про попередження та боротьбу з насильством щодо жінок.

Відповідний указ президента Туреччини Тайїпа Ердогана був опублікований в ніч на суботу, 20 березня, повідомляє Корреспондент.

"Дія Конвенції Ради Європи про запобігання та боротьбу з насильством щодо жінок та домашнім насильством, підписаної від імені Турецької Республіки 11 травня 2011 року і затверджена постановою уряду від 10 лютого 2012 року, припинена щодо Турецької Республіки", - йдеться в документі.

При цьому віцепрезидент Туреччини Фуат Октай запевнив, що Анкара продовжить боротьбу із захисту прав жінок у республіці.

Наразі конвенцію ратифікували 18 країн з 47. У ній сформульовані мінімальні стандарти запобігання насильству, а також дані рекомендації з розробки комплексної політики.

Конвенція встановлює кримінальну відповідальність за всі акти фізичного, сексуального чи психологічного насильства в сім'ї та між колишніми або нинішніми подружжям і партнерами.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні