В ЄС не готові ділитися COVID-вакцинами з бідними країнами

0
-9
В ЄС не готові ділитися COVID-вакцинами з бідними країнами
Президентка Європейської комісії Урсула фон дер Ляєн поки не бачить можливості для Євросоюзу жертвувати вакцини від коронавірусу біднішим країнам.

Про це вона заявила в інтерв'ю Funkle Mediengruppe, передає DW.

За її словами, наразі країни-члени ЄС відчувають "сильний тиск з метою отримати вакцину для себе". Голова Єврокомісії зазначила, що зараз в Європі спостерігається третя хвиля COVID-19, у зв'язку країни-члени блоку змушені вводити нові обмеження та переглядати свої плани. Водночас вона запевнила, що ЄС й надалі підтримуватиме ініціативу Всесвітньої організації охорони здоров'я COVAX, за якою здійснюється постачання вакцини нужденним країнам.

"ЄС інвестував 2,6 мільярда доларів у цю ініціативу. COVAX вже доставив 30 мільйонів доз вакцини в 52 країни", — сказала фон дер Ляйєн.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-9

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні