Lego разом з NASA випустила конструктор космічного телескопа Hubble

0
-1
Lego разом з NASA випустила конструктор космічного телескопа Hubble
Найбільший і найприбутковіший виробник іграшок у світі Lego випустив набір-конструктор, що має космічний шатл NASA Space Shuttle Discovery і космічний телескоп Hubble.

Як повідомляє профільне видання Space, іграшковий шатл був випущений якраз до 40-річчя справжнього шатла NASA 22 березня. Власну модель "космічного човна", яка у житті складається з 2,5 мільйонів рухомих частин, тепер можна зібрати з лише 2354 деталей. Набір був створений у колаборації з NASA.

Іграшка не лише відтворює повнорозмірний аналог шатлу у деталях, але й повторює деталі налаштування для однієї з найвідоміших і історичних місій: запуску космічного телескопа Hubble.

"Мені завжди подобалася ця комбінація дуже компактних, майже мініатюрних, але дуже елегантних деталей, і я думаю, що це саме те, про що мені нагадала модель Hubble в цьому наборі", — сказала астронавтка Кеті Салліван, яка брала участь у місії Hubble 1990 року.

Іграшка створена для дорослих і має пів метра заввишки. Вантажний відсік "телескопу" та кабіна екіпажу у зібраному конструкторі відкриваються. Також у ньому видно панелі управління орбітального корабля і кріслами екіпажу. Нижче на середній палубі знаходяться споруди для обладнання екіпажу і повітряний шлюз, що веде до відділу з навантаженням.

Набір доступний для замовлення на офіційному сайті Lego за ціною в 199,99 доларів. Початок продажу для повнолітніх покупців розпочнеться 1 квітня. Після того, як власник збере шатл, він зможе "вивести" космічний телескоп за допомогою роботизованої руки й отримати доступ до командного модуля.

Що відомо
Телескоп Hubble зробив понад 5 тисяч фото Галактики з 1990 року.
Компанія Lego заявляла, що планує сфокусуватися на більш дорослій аудиторії — людях зі стресовою роботою.

Дизайнер компанії-виробника іграшок Lego і творець знаменитої мініфігурки людини Йенс Нігард Кнудсен помер у віці 78 років в місті Хвіде-Санде на заході Данії.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні