Медики розповіли, скільки на тиждень дозволяється з'їсти яєць

0
-3
Медики розповіли, скільки на тиждень дозволяється з'їсти яєць
Довгий час вважалося, що ті, хто часто їсть яйця, ризикують отримати серцевий напад або атеросклероз. Погану репутацію цей продукт отримав після досліджень, які називали його небезпечним через високий вміст холестерину, що призводить до закупорки судин.

Однак недавні наукові роботи показали, що яйця можуть навпаки - захищати від подібних станів, передає FaceNews.ua.

Згідно з новими дослідженнями, яйця знижують ризик інсульту і інфаркту. До такого висновку вчені прийшли в результаті експерименту, у якому учасники їли до п'яти яєць на тиждень. Виявилося, що в цьому випадку ризик серцевих захворювань знижувався на 10% у порівнянні з учасниками, які їли яйця рідко.

Водночас інше дослідження підтвердило погану репутацію продукту. На думку фахівців, такі розбіжності в даних викликані тим, що під час наукових робіт не відстежувався весь раціон харчування добровольців. Відомо, що рівень холестерину можна знизити за рахунок фруктів і овочів, а також фізичної активності.

Крім того, велику роль в цьому відіграють гени: деякі люди їдять три яєчні на день, і їх рівень холестерину залишається в нормальному діапазоні. Фахівці схиляються до думки про те, що дієта не сильно впливає на ці показники.

У даний час фахівці з харчування рекомендують вживати яйця. Для здорових людей, у яких немає проблем з серцем, занадто високого рівня жирів у крові або діабету, орієнтиром будуть три-чотири яйця в тиждень. В одному шведському дослідженні було показано, що ризики мінімальні навіть при вживанні шести яєць на тиждень.

Однак слід звернути увагу на спосіб їх приготування: особливо корисними вважаються варені яйця. Разом з тим не рекомендується смажити їх з беконом через додаткову кількість жирів. З іншого боку, якщо приготувати яєчню на рослинній олії і додати помідор, вийде багата вітамінами страва. Що стосується холестерину, то це залежить не тільки від яєць, а й від загальної концепції харчування.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні