І на вулиці також, де тепер потрібно носити маски

1
-1
І на вулиці також, де тепер потрібно носити маски
22 березня Кабінет міністрів заборонив перебувати у громадських місцях в червоній зоні карантину без масок. Тепер ця заборона стосується не лише закритих приміщень і транспорту.

Пише НВ.

Розповідаємо, де тепер не можна з’являтися без масок і що за це загрожує.

Згідно з постановою Кабміну № 230, у червоній зоні карантину тепер заборонене «перебування на територіях загального користування без одягнених засобів індивідуального захисту, в тому числі респіраторів або захисних масок, що закривають ніс та рот, в тому числі виготовлених самостійно».

Де тепер не можна ходити без масок

Закон про благоустрій населених пунктів відносить до територій загального користування

всі види парків, в тому числі Гідропарк, Лугопарк, лісопарки, парки культури та відпочинку, парки — пам’ятки садово-паркового мистецтва, спортивні, дитячі, історичні, національні, меморіальні та інші;
рекреаційні зони;
сади;
сквери;
майданчики;
пам’ятки культурної та історичної спадщини;
площі, бульвари і проспекти;
вулиці, дороги, провулки, проїзди, пішохідні та велосипедні доріжки;
пляжі;
кладовища;
інші території загального користування.
Станом на 23 березня в червоній зоні перебувають Київ і вісім областей:

Житомирська;
Зкарпатская;
Івано-Франківська;
Київська;
Львівська;
Одеська;
Сумська;
Чернівецька.
На скільки можуть оштрафувати за відсутність маски

З 21 листопада 2020 року, згідно з прийнятим Радою законом, штраф за відсутність маски або респіратора встановлений у розмірі від 10 до 15 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян — це від 170 до 225 гривень. Оштрафувати можуть і в тому випадку, якщо маска є, але вона не закриває ніс і рот належним чином.

Однак якщо співробітники якогось підприємства або установи порушують масковий режим на робочому місці, штраф може бути набагато вищим.

10 березня начальниця Держпродспоживслужби Чернівецької області Анжела Косован повідомила, що в Чернівцях за порушення маскового режиму оштрафували продовольчий магазин на суму від 200 до 300 неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

На зауваження інспекторів працівники гастроному не реагували, тому мобільна бригада інспекторів вперше наклала такий великий штраф. За словами Косован, до цього такий штраф не виписувала жодна область.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Дубль два. Вже в тому році заборонили в парках гуляти, а потім визнали, що це помилка. Так само і тут. Як що хворий чи здоровий йде по дорозі і біля нього в межах 10 а то і 50 метрів нікого немає, то х... йому маска?!. Щоб вдихнути все те, що маска вібрала в магазинах..., дати краще середовище розвитку для туберкульозу? Мені тих міністрів шкода, вних така вавка в голові і вони не лікуються....
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні