Православний булінг: представники Московського патріархату переслідують священника, який перейшов у ПЦУ

2
-3
Православний булінг: представники Московського патріархату переслідують священника, який перейшов у ПЦУ
Одеська єпархія УПЦ Московського патріархату організувала цькування священника і настоятеля Свято-Покровському храму Сарати Владислава Шимана через його перехід в Православну церкву України.

Пише Прямий.

Як зазначається, “московська” єпархія продовжує переслідувати священника Владислава і сьогодні опублікувала черговий відеоролик з абсурдними звинуваченнями і наклепом.

Зокрема, священника публічно вичитують за те, що він став депутатом місцевої ради від партії “Європейська солідарність”.

Булінг триває ось уже два роки – з січня 2019, коли громада разом з настоятелем перейшла з УПЦ Московського патріархату в Православну церкву України. Тоді 287 віруючих проголосували за перехід. Четверо парафіян були проти і стільки ж утрималися.

Вже два роки як конфлікт не вщухає, триває психологічний тиск, а юристи одеської єпархії закидають суди позовами в спробах захопити храм. Колишні напади вдавалося відбити.

“У своїх позовах представники МП вимагали скасувати рішення приходу про перехід в Православну церкву України, але отримали судову відсіч, – каже священник. – Цькування буде продовжуватися і далі. Я живу в таких умовах вже два роки”.

Фракція “Європейської солідарності” в Одеській облраді звернулася в управління СБУ в Одеській області з вимогою розібратися в ситуації та вжити заходів.

В “ЄС” вважають, що ситуація може вийти з-під контролю і привести до релігійних сутичок. Зокрема, УПЦ МП продовжує організовувати якісь збори парафіян, на яких намагаються незаконно змістити настоятеля храму отця Владислава.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Мінус один.
Відповісти
"Прямому" і євросолідарності вірити - себе не поважати.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні