ЗМІ: депутати заробили мільйони на закупівлі захисних масок

0
-1
ЗМІ: депутати заробили мільйони на закупівлі захисних масок
Німецькі політики з Християнсько-соціального союзу (ХСС), який входить у правлячу коаліцію, а також кілька бізнесменів могли отримати близько 6 мільйонів євро комісійних за закупівлю захисних масок для міністерств.

Як повідомляє DW, про це йдеться в спільному розслідуванні телерадіокомпаній NDR, WDR і газети Süddeutsche Zeitung.

Частина грошей досі може перебувати на Карибських островах або в одному з банків Ліхтенштейну, повідомили автори розслідування.

Всі поставки здійснювалися текстильною компанією в Гессені, яка, за даними журналістів, виплачувала комісійні фірмі, зареєстрованій на Карибах. Загальний обсяг поставок невідомий. Але тільки міністерство охорони здоров'я Баварії замовило у цій текстильної компанії 3,5 млн захисних масок вартістю близько чотирьох євро за штуку. Крім цього, фірма постачала маски в федеральні міністерство охорони здоров'я і МВС. Оплачувалися маски з коштів німецьких платників податків.

Журналістське розслідування встановило, що до афери були причетні ексдепутат ХСС Георг Нюсляйн і колишній міністр юстиції Баварії Альфред Заутер і ще три людини. За даними журналістів, комісійні в розмірі від п'яти до шести мільйонів євро були поділені між співучасниками приблизно порівну. Однак точний розмір їхнього прибутку до цих пір не з'ясовано.

У так званий «масковий скандал» виявилися втягнуті партія Ангели Меркель Християнсько-демократичний союз і її баварський партнер по фракції в Бундестазі ХСС.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні