В Україні відновили правила видачі автомобільних номерів

0
-2
В Україні відновили правила видачі автомобільних номерів
Сервісні центри МВС видаватимуть на транспортні засоби номерні знаки тільки своєї області, незалежно від місця прописки власника. Про це повідомляє прес-служба Головного сервісного центру МВС.

"Міністерством внутрішніх справ України прийнято наказ від 2 березня 2021 року за № 166, який набирає чинності з моменту опублікування. Він встановлює єдині зразки державних номерних знаків транспортних засобів і вимоги до них. Зокрема визначено правила застосування, типи і основні розміри державних номерних знаків, встановлені вимоги до інформаційного змісту і технічних характеристик", - ідеться в повідомленні.

Основним нововведенням, яке впроваджується, є зміна визначення адміністративно-територіальної приналежності транспортного засобу, а саме не за місцем прописки власника, як було досі, а за місцем здійснення реєстрації (перереєстрації) транспортного засобу.

Відзначається, що зазначені вимоги не поширюються на номерні знаки, які українці залишили на платному зберіганні в сервісному центрі МВС.

"Таке нововведення дозволяє оптимізувати процес забезпечення сервісних центрів МВС номерними знаками, а також уникнути зайвих матеріальних витрат, що призведе до економії бюджетних коштів", - зазначили у відомстві.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні