Counter-Strike або Dota? Як кіберспорт стає новим видом азартних ігор

0
0
Counter-Strike або Dota? Як кіберспорт стає новим видом азартних ігор
Ринок ставок на кіберспорт оцінюють у мільярди доларів, а найпопулярнішими відеоіграми для грошових парі є CS: GO і Dota 2. Чому це відбувається і чи можна вже вважати кіберспорт азартною грою?

Пише НВ.

Кіберспорт давно став новим офіційним видом змагань. Щорічно проводяться міжнародні турніри з різних багатокористувацьких відеоігор (дисциплін) з призовими фондами в десятки і навіть сотні мільйонів доларів.

Паралельно з цим розвивається абсолютно нова індустрія - грошові ставки на кіберспорт.

Сьогодні букмекерські контори пропонують найрізноманітніші варіанти ставок: на перемогу улюблених команд, досягнення окремих гравців, результат турнірів тощо.

Ставити можна навіть без грошей, - замість цього геймери можуть використовувати отримані у відеоіграх «артефакти», враховуючи скіни зброї і героїв, а також будь-які інші цінні предмети в грі, які можна купити або продати за реальні гроші.

Так чому ж ставки на кіберспорт отримують таку популярність? Експерти виділяють кілька факторів:

1. Видовищність

Багато користувачів вважають спостереження за відеоіграми і кіберспортивними змаганнями набагато цікавішим, ніж традиційні види спорту.

Свій внесок у цей процес зробила і пандемія COVID-19: через заборону відвідування спортивних заходів в живу, все більше людей почали проводити час вдома і, зокрема, цікавитися відеоіграми.

Популярні багатокористувацькі онлайн-відеоігри дуже динамічні, а результат матчу в них може залишатися непередбачуваним до останніх секунд, що робить кіберспорт ідеальним варіантом для ставок.

2. Унікальний досвід для гемблерів

Сьогодні все більше любителів азартних ігор цікавляться ставками на кіберспорт, навіть якщо вони не грають у відеоігри самостійно.

Причина цього - нова форма азарту, різні варіанти ставок, різноманітність коефіцієнтів і т. і. Однак, як і у будь-якому іншому виді спорту, робити ставки без певного рівня експертизи і намагатися заробити на цьому - не найкраща ідея.

3. Бонуси

На відміну від традиційних букмекерських контор, платформи для ставок на кіберспорт пропонують своїм клієнтам безкоштовні винагороди.

Це можуть бути як безпосередньо інструменти для ставок, так і віртуальні предмети, які можна буде використовувати в відеоіграх.

Враховуючи триваючий карантин і необхідність мільйонів людей проводити своє дозвілля вдома, експерти індустрії прогнозують, що у найближчий рік ставки на кіберспорт очікує справжній бум.

В цей «бум» входять контракти найбільших букмекерських контор з кращими кіберспортивними командами, розробниками відеоігор і організаторами турнірів; легалізація азартних ігор онлайн у ще більшій кількості країн; і, звичайно, співпраця представників традиційних видів спорту зі своїми цифровими аналогами.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні