У Ківерцях висадять саджанець "Лесиної груші"

0
1
У Ківерцях висадять саджанець "Лесиної груші"
27 березня о 16 годині біля Ківерцівського краєзнавчого музею висадять саджанець, взятий зі старої груші, що росте в садибі Косачів у Колодяжному.

Про це повідомляють на веб-сайті Ківерцівської міськради.

Автор цієї ініціативи – відомий садівник, співзасновник журналу-каталогу «СонцеСад» Остап Михаць, який подав ідею саме таким чином увічнити пам’ять про родину Косачів та Лесю Українку у різних місцях, які вони відвідували, а також популяризувати ім’я та творчість великої поетеси та письменниці у локальних громадах.

Місто Ківерці нерозривно пов’язане з історією залізничної станції, яка стала вузловою наприкінці ХІХ століття. Ймовірно, родина Косачів і, власне Леся Українка, неодноразово відвідували її, прямуючи до садиби у Колодяжному. Адже про перебування поетеси на Ковельщині у 1900-1907 роках свідчать чимало історичних джерел.

У зв’язку з відзначенням 150-річчя від дня народження великої поетеси, ця акція отримала поширення у різних музейних та культурних установах Волині, Рівненщини та Житомирщини. Ківерцівський музей підтримав цю ініціативу і запрошує на урочисте висадження «Лесиної груші» усіх небайдужих жителів міста і громади.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні