Померлій після негативних тестів записали Covid-19 і вимагали ховати в закритій труні

1
7
Померлій після негативних тестів записали Covid-19 і вимагали ховати в закритій труні
В селищі Теплик Вінницької області вибухнув скандал через похорон 48-річної жінки.

Місцева пасічниця Світлана Ратушняк померла в реанімації районної лікарні. 2 тести показали відсутність у неї коронавірусу, але лікарі все одно записали в причини смерті Covid-19 і зажадали поховати в закритій труні, пише 33-канал.

"Мама проживала окремо від нас із чоловіком і молодшим сином. 2 тижні тому вона хворіла, трималася висока температура. Фельдшер прописала антибіотики, але від них краще не стало. Тому ми своїм автомобілем відвезли матір в районну лікарню. На місці їй одразу провели швидкий тест, який виявився негативним", - розповіла дочка Юлія Семенюк.

У лікарні у Світлани Ратушняк взяли проби для ПЛР-тесту, а рідним сказали, що потрібно ввести її в медикаментозну кому.

"Маму поклали у відділення інтенсивної терапії. Телефоном вона бідкалася, що до неї годинами не підходять, навіть шматка хліба і води не дали. Так вона слізно просила привезти їжу. Нам з братом сказали що потрібно мамі дати укол, щоб ввести її в кому. Лікарі стверджували, що після нього їй стане краще, тому що це останнє, що могло б її врятувати. Але після уколу через пару годин мама померла", - розповіла донька покійної.

Негативний результат тесту ПЛР прийшов з Вінниці після того, як жінка померла. Але в історії хвороби лікарі все одно написали, що в пацієнтки був коронавірус, який і призвів до смерті. Від рідних вимагали ховати жінку в закритій труні.

"Маму дозволили ховати у відкритій труні після того, як медикам заплатили гроші. І намотали їй вони білий пакет на голову. Нікого не пускали до гробу. У нас виникає питання – навіщо медики написали, що в мами ковід, якщо його не було?! Самі медики кажуть нам – їм дали наказ і їм це потрібно для статистики", – додала Семенюк.

Рідні вимагають від медичного персоналу хоча б вибачення за цей інцидент. Вони погрожували, що підуть до суду і вимагатимуть моральну компенсацію.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Отак і статистичні циферки і з'являються на екранах телевізорів. Цікаво хтось буде відповідати за махінації на смертях?!!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні