Коли за відсутність лічильника припинятимуть газопостачання: назвали дату

0
-4
Коли за відсутність лічильника припинятимуть газопостачання: назвали дату
До 1 січня 2023 року облгази повинні встановити лічильники в помешканнях споживачів, де газ використовується лише для приготування їжі.

Відповідний закон підписав президент Володимир Зеленський.

До цього ж часу газорозподільним компаніям заборонили припиняти доставку газу, якщо споживач відмовиться від встановлення лічильника.

Облгази будуть зобов'язані щокварталу подавати звіт до Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг. У документі йтиметься про встановлення лічильників газу або припинення розподілу газу споживачам, які відмовилися від їх встановлення.

НКРЕКП повинна буде щокварталу оприлюднювати на вебсайті відомості про виконання газорозподільними компаніями вказаних обов'язків.

Кабмін зобов'язали розробити та затвердити порядок компенсації витрат споживачам, які встановили газові лічильники своїм коштом. Їм планують повернути виплати у розмірі середньозваженої вартості встановлення обладнання.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні