Експерт Андрій Андрейків застеріг українську владу від прямого протистояння з Китаєм

2
-35
Експерт Андрій Андрейків застеріг українську владу від прямого протистояння з Китаєм
У 2021 році відбуватиметься досить серйозне протистояння між США та Китаєм, відтак українській владі слід треба добре зважувати усі кроки, заяви та позиції, які вона буде приймати. Таку думку виловив кандидат юридичних наук, член Аспен Клубу України, випускник Української школи політичних студій при Києво-Могилянській Академії Андрій Андрейків на каналі «PolitekaOnline».

«Китай посилює свій вплив. Якщо ми подивимось на рівень зовнішньоекономічної діяльності України, то і в експортному і в імпортному потенціалі, Китай є на першому місці для нашої держави», - зазначив експерт. Водночас Андрій Андрейків звертає увагу на те, що саме Китай володіє надзвичайно високим технічним, науковим та економічним потенціалом на світовій арені, і нехтувати цим неможливо.

«Коли ми всередині країни сперечаємось, і одні говорять,які загрози чи переваги несе «рускій мір», інші - про національні ідеї, які мають бути реалізовані, безумовно ми забуваємо про те, що одним з найбільших банків, який розташований у Лондоні, є HSBC (TheHongkongandShanghaiBankingCorporation). Ми забуваємо про те, що 70 відсотків сонячних батарей, які виготовляються в світі, є з Китаю. Ми забуваємо про те, що в грудні 2020 було заявлено про підписання великої рамкової інвестиційної угоди між Китаєм та Європейським Союзом», - пояснює експерт.

За словами пана Андрейківа, Китай значно просунувся і у розвідувальній роботі: «Підтвердженням цьому є нещодавня вимога США до компанії Huawei
забрати всі маршрутизатори та обладнання, які знаходяться на будівлі Міністерства закордонних справ України».

Також він нагадав події, які відбулись влітку 2020-го року, коли влада США звернулась з вимогою закрити консульство Китаю у Хьюстоні. «І за три дні китайські дипломати палили документи і знищували сервери, аби обмежити доступ до фактів їх діяльності. Тоді, за даними американської преси, до консульства прибули поліцейські - нібито на виклик гасіння пожежі. Серед них були і працівники американських спецслужб. Проте китайці їх ідентифікували буквально за лічені години», - каже експерт.

Також Китай демонструє вражаючі досягнення у використанні альтернативних джерел енергії. «У 2020 році на застосуванні вітрової та сонячної генерації, Китай виробив 70 тисяч мегават електроенергії. Щоб зрозуміти у порівняльному аспекті, наша Запорізька АЕС дає 6 тисяч мегават на рік. Тобто Китай на застосуванні альтернативних джерел виробив електрики на рівні 60-70 атомних реакторів.Тому мені видається, що протистояння між Китаєм та США в різних галузях - і екології, і економіки, і фінансів, буде визначати всі тренди, які матимуть місце у 2021 році», - прогнозує Андрій Андрейків.

Аналізуючи усі ці факти, експерт застерігає українську владу від прямого протистояння з Китаєм. Насамперед, у конфлікті навколо українського заводу «Мотор-Січ».

«Мова йде про 3,5 млрд. іноземних інвестицій, принаймні таку суму озвучують як претензію китайські інвестори. І дуже важливо, щоб у цьому протистоянні Україна не згубила найголовнішого– це репутацію. Наш податковий кодекс містить таке хороше визначення - гудвіл, на яке українські бізнесмени ще не навчились звертати особливої уваги. Це різниця між основними засобами та вартістю компанії на ринку, а це і є репутаційною складовою. Адже побудова хорошої репутації, транспарентної діяльності контрагентів в очах тих, з ким ти співпрацюєш на зовнішньополітичному рівні чи у бізнесі, є визначальною, і це має бути в основі формування позитивного іміджу українського політичного істеблішменту і українських бізнесових кіл», - підсумовує експерт.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-35

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
А з якого це переляку він так лобіює позицію Китаю?Може китайці йому заплатили що він так соловейком розливається?!
Відповісти
Все дуже правильно і серйозно!!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні