--> Волинського одинадцятикласника, якого засудили за канабіс, випустили із СІЗО | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Волинського одинадцятикласника, якого засудили за канабіс, випустили із СІЗО

0
-4
Волинського одинадцятикласника, якого засудили за канабіс, випустили із СІЗО
Школяра з Волині, якого суд першої інстанції засудив до 6 років колонії, випустили зі слідчого ізолятора під особисте зобов’язання. Адвокат переконує, що звернувся до ДБР зі скаргою на дії працівників СІЗО.

Про це повідомив захисник підлітка Віталій Жуковський у коментарі Інформаційному агентству «Волинські Новини».

Нагадаємо, в грудні минулого року 16-річного хлопця з селища Ратне засудили до шести років колонії за торгівлю наркотиками. Однак захист юнака стверджує, що на незаконні дії його спровокували правоохоронці. 25 березня Рівненський апеляційний суд виніс ухвалу, якою скасував вирок першої інстанції та повернув справу на новий судовий розгляд. А юнаку змінили запобіжний захід: його мали звільнити з-під варти під особисте зобов’язання.

Станом на вечір 25 березня, працівники СІЗО відмовилися випустити підлітка, який в слідчому ізоляторі перебуває уже повних 3 місяці. Мотивували свої дії тим, що для звільнення необхідно мати паперовий документ, завірений мокрою печаткою.

Згодом стало відомо, що підлітка випустили з ізолятора вранці 26 березня, приблизно об 11.30. Адвокат переконує, що перед тим він звернувся в Державне бюро розслідувань зі скаргою на дії працівників СІЗО. Крім того, уже вранці паперовий документ з судовою ухвалою був у працівників СІЗО. Хоча електронний варіант, переконує адвокат, був готовий ще в день оголошення судом ухвали.

У Територіальному управлінні ДБР у м. Львів, яке охоплює і Волинську область, інформацію про надходження скарги станом на 15 годину 26 березня не підтвердили, але й не спростували. Ймовірно, кажуть, ще не систематизували інформацію.

Інформаційне агентство Волинські Новини також намагалося звернутися по коментар у Луцький слідчий ізолятор, проте жоден з оприлюднених телефонних номерів не відповідає. Тож видання готове згодом висвітлити позицію установи.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні