--> У лікарні на Волині збираються звільняти персонал? | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У лікарні на Волині збираються звільняти персонал?

0
0
У лікарні на Волині збираються звільняти персонал?
Через реформування вторинної ланки медицини, усі лікарні України змушені проводити оптимізацію чисельності кадрів та зменшувати штат працівників.

Володимир-Волинське ТМО з бюджетної установи перетворилось у комунальне підприємство і це неабияк впливає на діяльність закладу, змушує зменшувати чисельність працівників, аби зберегти лікарню з мінімальними втратами. Цю інформацію Район.Володимир-Волинський підтвердила гендиректорка медичного об'єднання Тетяна Ващук.

«У порівнянні з областю і з іншими районами Волині, у Володимир-Волинському ТМО і так відтермінували дану оптимізацію. В інших медичних закладах ці процеси почалися раніше і масовіше. В усій країні не найкраща ситуація у медичній галузі, всі йдуть таким непростим шляхом, а деякі медзаклади й взагалі закриваються. Ми вирішили підійти до цього процесу розважливо», – повідомила гендиректорка.

Відтак стало відомо, що у КП «Володимир-Волинське ТМО» скороченню підлягають 24,75 штатні посади. Скоротять 20 осіб, повідомлення про вивільнення отримає 31 працівник.

«Ми повинні думати про розвиток закладу. Основна функція закладу – якісне медичне обслуговування, на що виділяє кошти НСЗУ. З 1 червня буде змінене джерело фінансування, тому керівництво лікарні повинне працювати на випередження, щоб потім додаткові виплати не лягли на місцевий бюджет. Не скорочують лікарів, але оптимізація штату – це вимушений крок, який не відіб'ється на якості надання медичних послуг», – прокоментував ситуацію очільник Володимир-Волинської громади Ігор Пальонка на нещодавньому брифінгу з представниками місцевих ЗМІ.
Скорочення персоналу відбувається у багатьох лікарнях Волині.

Наприклад керівник комунального підприємства «Маневицька центральна районна лікарня» Олег Бегаль на початку березня повідомив, що в медзакладі планують скорочення персоналу, бо «врізають» фінансування.

«Це відбувається на рівні держави. І то проблема по всіх районних лікарнях. Виділяють менше коштів на фінансування пакетів медичних послуг та ще й ставлять вимоги, які потрібно зробити за тиждень-другий», – сказав Олег Петрович.
Медична реформа також кинула виклик Турійській центральній районній лікарні.

Вона зумовила у медзакладі низку змін, деякі з них – неприємні, проте вимушені. Як-от: закриття інфекційного відділення на початку карантину, звільнення працівників, скорочення ліжок, переведення деяких послуг на аутсорсинг.

Старт другого етапу медичної реформи у Старовижівській центральній районній лікарні також був непростим. Труднощі розпочалися ще до початку пандемії, коли довелося закрити інфекційне відділення та звільняти працівників. Потім приєднались проблеми з оплатою комунальних послуг, маршрутами пацієнтів, закупівлею обладнання…

Як стало відомо Район.Володимир-Волинський, у Любомльській лікарні наразі 17,5 посад, 2 особи скоротили. У Камінь-Каширській – 15 працівників скорочено, у Локачинській – триває процес оптимізації чисельності персоналу, про скорочення повідомлено 40 осіб. У Ковельській лікарні за 2020 рік до 100 осіб звільнено по закінченню строкового договору.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні