В Україні може різко подорожчати м’ясо

0
-6
В Україні може різко подорожчати м’ясо
Експерти прогнозують здорожчання м’яса у поточному році на українському ринку. За словами виробників, причиною, яка змушує їх піднімати ціни, є зміна податкової ставки на додану вартість. Крім того, собівартість м’яса зросла на 40%.

Інформує Перший діловий.

Очікується, що за м’ясо українцям доведеться віддати приблизно на 10% більше. Здорожчає свинина, курятина й яловичина. А відтак, здорожчають і м’ясні продукти.

Зазначається, що цьогоріч ціна на курятину досягла мінімального значення за останні півтора десятка років. Стрімко дорожчає зерно та комбікорм, що відбивається на цінах на курятину та яйця.

Нагадаємо, раніше у Кабінеті міністрів повідомляли, що хочуть ввести «добровільне» регулювання роздрібних цін на ряд продуктів. Це прописано в двох проектах меморандумів Міністерства економіки, які розіслали ряду виробників. Серед пропозицій – встановити фіксовану роздрібну вартість масла і хліба/борошна, грунтуючись на показниках з 1 березня – 1 липня цього року.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-6

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні