Митники виявили у валізі 185 черепах: 10 уже були мертвими. ФОТО

0
-1
Митники виявили у валізі 185 черепах: 10 уже були мертвими. ФОТО
На Еквадорі митники виявили у валізі 185 черепах (10 з них загинули), яких відправляли з Галапагоських островів на материк. Про це повідомляє BBC.

Рептилії були загорнуті у плівку (так контрабандисти хотіли знерухомити їх), віком вони менше трьох місяців. Офіційні особи, що займаються боротьбою з торгівлею дикими тваринами, кажуть, що за одну черепаху такого віку можна виручити понад $5 тисяч.



Тварин виявили під час планової перевірки в головному аеропорту острова Бальтра — у оператора рентгенівського апарату виникли сумніви щодо вмісту валізи.

У цій справі поки нікого не затримали, але співробітників транспортної компанії, яка привезла вантаж з "сувенірами", вже запросили на допит. За контрабанду тварин з Галапагоських островів "світить" від одного до трьох років вʼязниці.

Міністр навколишнього середовища Еквадору Марсело Мата назвав інцидент злочином проти дикої фауни і природної спадщини країни. Одна з найбільших загроз для галапагоських черепах те, що їх незаконно продають колекціонерам і на ринки екзотичних домашніх тварин.



Багато рослин і тварини, що зустрічаються на Галапагоських островах, унікальні для островів Тихого океану. Серед найвідоміших — гігантські черепахи які, як вважається, прибули на вулканічні острова від 3 до 4 мільйонів років тому.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні