--> Показали гелікоптери, які обслуговуватимуть Волинь | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Показали гелікоптери, які обслуговуватимуть Волинь

1
0
Показали гелікоптери, які обслуговуватимуть Волинь
Утричі швидше доправити пацієнта до лікарні. В Україні з квітня починають відроджувати санітарну авіацію.

Поки гелікоптери доставлятимуть хворих та постраждалих у семи західних областях, серед яких і Волинь. По тому долучать регіони центральної України. Перші два гелікоптери базуватимуться в Києві та Львові, розповіли у сюжеті каналу «Україна», – пише ІА «Волинські новини».

Аби зі Львова після пересадки серця доправити пацієнта до столичної реанімації, медики просили гелікоптер у рятувальників. Тоді для 57-річного Віктора кожна хвилина була на вагу життя. Нове серце потребувало догляду, який могли забезпечити лише у столиці. Для України влітку минулого року таке перевезення пацієнта було першим експериментом.

Через дві години я був у Києві. Поклали під крапельницю одразу. А так би довше, годин п’ять би їхали, мабуть. Я не знаю, як би воно позначилося. Я ожив, вам скажу чесно – розповідає чоловік, якому пересадили серце і так доправляли до Києва, Віктор Бурківський.

Від квітня цілодобово сім днів на тиждень спеціальні медичні бригади будуть чергувати на французьких гелікоптерах Airbus. Для запуску нових машин треба до п’яти хвилин. Безперервно в повітрі вони можуть перебувати протягом 3,5 год.

Він (вертоліт – ред.) призначений для перевезення 10-ти осіб, включаючи двох пілотів. В будь-яких метрологічних умовах: вдень, вночі в хмарах, над водними поверхням– розповідає керівник льотної служби Нацполіції України Ігор Закацюра.

Такі гелікоптери пілоти називають конструкторами: крісла можна зняти і встановити будь-яке обладнання. Тож усередині можна розмістити двох пацієнтів на ношах та кількох медиків.

Це буде для надважких пацієнтів: інсульти, інфаркти, політравми, різні ДТП. Також гірськолижні райони, віддалені райони, до яких складно дістатися каретою швидкої допомоги, доставка донорських органів між регіонам – пояснює гендиректор Львівської клінічної лікарні швидкої меддопомоги Олег Самчук.

Або ж за потреби вертольоти можуть брати участь у рятувальних місіях. Стрілою витримує до 250 кілограмів: так зможуть підняти вантаж чи рятівника з потерпілим. Поки вони літатимуть у семи областях західної України: Львівська, Закарпатська, Івано-Франківська, Волинська, Рівненська, Тернопільська і Чернівецька. Базуватимуться у Львові і Києві.

Ми поки що хочемо відпрацювати механізм взаємодії диспетчерських служб, які приймають виклики і приймають рішення про направлення туди авіації, взаємодії льотних бригад, наших пілотів і екстреної медичної допомоги – коментує заступник Міністра внутрішніх справ України Сергій Гончаров.

За попередніми підрахунками, близько семи мільйонів українців отримають доступ до надшвидкої медичної допомоги, а з травня до проекту долучиться київський регіон. По всій Україні система має запрацювати з наступного року.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Аби не човпли як пріуси
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні