--> У Луцьку хочуть облаштувати мережу прокату велосипедів і електросамокатів | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Луцьку хочуть облаштувати мережу прокату велосипедів і електросамокатів

1
6
У Луцьку хочуть облаштувати мережу прокату велосипедів і електросамокатів
З кожним роком кількість різного приватного транспорту зростає, екосвідомі громадяни все частіше пересідають на велосипеди та електросамокати.

Про це на своїй сторінці у фейсбуці написав голова фракції Громадянського Руху «СВІДОМІ» у Луцькій міськраді Тарас Шкітер.



Зокрема, зазначив депутат, представники онлайн-магазину Rozetka розповіли, що попит на покупку такого виду транспорту збільшився в рази. А в компанії «Фокстрот» уточнили, що влітку 2020 року продажі зросли в 3-4 рази в порівнянні з торішнім сезоном. І ці показники щороку будуть збільшуватися.

У Львові, Києві, Одесі, Вінниці чи містах Європи ви можете за допомогою смартфону взяти в оренду електросамокат, проїхати в потрібне вам місце та залишити його на найближчій спеціальній парковці. Це стає актуальним і для Луцька: у зв’язку з майбутньою реконструкцією проспекту Волі і ремонтом інших вулиць у місті, це вписується в концепцію збільшення велодоріжок у місті.

Зважаючи на це, команда Громадянського Руху «СВІДОМІ» йде в ногу з часом та вже працює, щоб реалізувати ці ідеї якнайшвидше у нашому місті. Зокрема, вони:

- починають розробку програми розвитку вело- та електротранспорту і облаштування велосипедної інфраструктури у Луцькій громаді;
- вивчають досвід українських та європейських міст у питаннях впровадження зручних сервісів оренди електросамокатів, велосипедів та інших видів подібного транспорту;
- розпочали перемовини з українськими представництвами міжнародних мереж прокату вело- та електротранспорту.

Цей проєкт може стати своєрідною фішкою стратегії розвитку міського екотранспорту і важливим кроком у його популяризації.

Усіх зацікавлених в цьому проєкті запрошують до обговорення ідеї, співпраці та спільного напрацювання програми.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
6

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Буде що красти і на запчастини пустити.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні