--> У столиці Бельгії виникли заворушення через першоквітневий жарт | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У столиці Бельгії виникли заворушення через першоквітневий жарт

0
-3
У столиці Бельгії виникли заворушення через першоквітневий жарт
У парку бельгійської столиці, Брюсселя, зібралися близько п'яти тисяч людей через неправдиве повідомлення про проведення масштабного музичного фестивалю. Про це в четвер, 1 квітня, повідомляє ТАСС.

Так, з початку березня в бельгійських соцмережах почали поширюватися повідомлення, що 1 квітня у столичному парку Буа де ля Камбрія пройде великий музичний фестиваль La Boum - з виступами 200 європейських ді-джеїв на п'яти сценах. Вхід обіцяли безкоштовний.

При цьому в повідомленнях натякали на те, що ця інформація - жарт. А в кінці місяця і самі "організатори" заходу оголосили, що анонс фестивалю неправдивий.

Незважаючи на це, сьогодні в парку зібралися близько п'яти тисяч осіб, переважно молодь. Не виявивши сцен, вони розгрупувалися і самі організували свято з музикою та танцями.

На місце події прибули поліцейські, які закликали людей розійтися - через складну епідситуацію в країні масові зібрання заборонені.

На це присутні відповідали скандуванням гасел про свободу і кидали в поліцію банками та пляшками. Незабаром заворушення переросли в сутички із правоохоронцями. Останні застосували водомет.

За даними видання, в парку затримано близько 100 осіб. При цьому кілька десятків отримали поранення, а кілька співробітників поліції госпіталізовані.

Як повідомив мер Брюсселя Філіп Клоз, поліція була змушена очистити парк. Затриманим загрожує судове переслідування.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні