--> У Зеленського розповіли про розмову з Байденом | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

У Зеленського розповіли про розмову з Байденом

3
0
У Зеленського розповіли про розмову з Байденом
Президенти України і США обговорили розвиток демократії, боротьбу з олігархатом, реформи і розвиток інфраструктури.

Президент України Володимир Зеленський вперше в телефонному форматі поговорив з президентом США Джо Байденом. Про це повідомляє пресслужба Офісу президента в п'ятницю, 2 квітня.

Співрозмовники приділили увагу розвитку демократій в обох країнах. Вони погодилися, що встановлення і збереження демократії - це складна щоденна робота. Байден висловив схвалення створення міцних демократичних інститутів в Україні.

"Україна і США стоять пліч-о-пліч, коли йдеться про зміцнення наших демократій. Я відданий ідеї реформування України, поліпшенню прозорості та досягнення миру", - сказав Зеленський.

Також президенти наголосили на важливості боротьби з олігархатом, а Зеленський зазначив, що політика України спрямована на системну деолігархізацію.

Крім того, Зеленський детально зупинився на реформах, що впроваджуються в Україні, - розвиток незалежної антикорупційної інфраструктури, земельна реформа і реформа судочинства, а також реформування Конституційного Суду.

Байден і Зеленський обговорили ситуацію на Донбасі і в Криму. Зеленський розповів про ініціативу саміту Кримської платформи.

"Кримська платформа - сьогодні єдиний майданчик, спрямований на деокупацію Криму та захист прав українців на окупованому півострові", - сказав Зеленський і запросив Байдена взяти участь у саміті.

Нарешті, Зеленський зазначив, що конкретні кроки з наближення України до членства в НАТО підуть на користь всім країнам Альянсу. Байден висловив свою підтримку прогресу України в питанні отримання членства в НАТО.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
0

Коментарі:


  • Статус коментування: постмодерація для зареєстрованих користувачів, премодерація для незареєстрованих
Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Це вчорашній першоквітневий жарт?
Відповісти
системна деолігархізація, розвиток незалежної антикорупційної інфраструктури, земельна реформа і реформа судочинства - ЦЕ ВОНО ПРО ЩО ? до виборів ще далеко (як дотягне), тож нема чого туфту гнати
Відповісти
Бла-- бла-бла...
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні