Вчені попередили про небезпеку гарячого чаю

0
-4
Вчені попередили про небезпеку гарячого чаю
Турецькі вчені попередили про небезпеку вживання гарячого чаю, пише газета Cumhuriyet.

Вчені протягом декількох років спостерігали за групою з 50 тисяч осіб з Туреччини, Китаю, Казахстану, Таджикистану і Узбекистану - країн з традицією вживання гарячих напоїв.

Спеціаліст у галузі гастроентерології Ведат Герал розповів про висновки вчених: регулярне вживання напою температурою вище 65 градусів підвищує ризик розвитку раку стравоходу.

Крім того, запивання гарячого чаю холодною водою може спровокувати появу виразок в стравоході і гострого гастриту, які, в свою чергу, сприяють розвитку раку.

Герал наголосив, що в основному до розвитку раку стравоходу призводять генетична схильність, але гарячий чай може стати тригером для того, щоб вона перейшла в активну стадію. До тригерних факторів також відносяться куріння і вживання алкоголю.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні