--> Вчені виявили вплив цукру на пам'ять у дітей | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Вчені виявили вплив цукру на пам'ять у дітей

0
-3
Вчені виявили вплив цукру на пам'ять у дітей
Американські дослідники заявили про негативний вплив цукру на пам'ять у дітей. Про результати експерименту повідомляє портал Science Daily.

Лабораторних мишей розділили на дві групи, одній з яких регулярно давали солодкий напій. В ході дослідження було виявлено порушення функції гіпокампа - області мозку, що відповідає за пам'ять.

Причиною стала підвищена кількість бактерій Parabacteroides в кишечнику. Після введення їх в організм мишей, які не вживають цукор, у них також погіршилася пам'ять.

Автори дослідження впевнені, що результати роботи застосовані і до людей. У майбутньому вони мають намір продовжити експерименти, щоб краще ідентифікувати шляхи, якими працює передача сигналів від кишечника до мозку.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні