Україна вимагає видачі громадянина Франції через якого загинули діти

1
-4
Україна вимагає видачі громадянина Франції через якого загинули діти
Українська прокуратура ініціює проведення слідчих дій за участю громадянина Франції Рашида Анані в ДТП за участю якого в минулому році загинули дві українські дівчинки. Про це у вівторок, 6 квітня, повідомили в Офісі генпрокурора.

Повідомляється, що Офіс генпрокурора підготував повідомлення про підозру і має намір домагатися виклику іноземця в Україну для слідства і суду.

Аварія, винуватцем якої вважають іноземця, сталася на трасі Київ-Чоп поблизу міста Броди 27 липня 2020 року. Тоді вона забрала життя 13-річної Юлії та 16-річної Майї Тройнюкових.

За даними слідства, громадянин Франції Рашид Анані, 1972 року народження, керуючи автомобілем Lexus RХ350, грубо порушив правила дорожнього руху. Здійснюючи обгін, він на великій швидкості виїхав на смугу зустрічного руху і врізався в автомобіль Renault. Від удару Lexus, в якому знаходилися дівчатка, розірвало на дві частини.

Після аварії Рашида Анані санітарною авіацією евакуювали до Франції.

"Він вижив, змінив всі телефони і намагається уникнути кримінальної відповідальності за те, що позбавив життя дітей", - написав заступник міністра внутрішніх справ Антон Геращенко в Facebook.

У понеділок генпрокурор Ірина Венедиктова і Антон Геращенко зустрілися з матерію загиблих дівчаток Наталією Тройнюковою. Жінку запевнили, що українські правоохоронці зроблять все, щоб притягнути іноземця до відповідальності.

"Ми вже направили клопотання про доручення до Французької Республіки, в якому просимо провести низку слідчих дій, зокрема, вручити водієві повідомлення про підозру, допитати його в якості підозрюваного на території Франції і вручити повістку про виклик до України для проведення слідчих дій. Крім того, ми спробуємо задіяти дипломатичні канали і рухатися до результату", - повідомила Венедиктова.

Вона підкреслила, що для України це "справа честі", пояснивши, що Україна повинна продемонструвати готовність захищати українських громадян "у всіх юрисдикціях і всіма доступними способами".

"Ми запевнили Наталю, що громадянин Франції не уникне суворого покарання. Рашиду Амані пред'явлено підозру. Генеральна прокуратура вимагатиме видачі Рашида Амані для суду в Україні. Якщо Франція відмовиться видавати свого громадянина для суду, ми будемо вимагати суду над Рашидом Амані у Франції", - додав Геращенко.

"Україна і державна влада просто зобов'язана добитися справедливості і засудження для Рашида Амані, що позбавив життя двох дітей і боягузливо втік до Франції. І ми зробимо це!", - підкреслив заступник голови МВС.

Щорічно в автомобільних аваріях в Україні гинуть тисячі людей. Причинами ДТП експерти називають поганий стан доріг і дорожньої інфраструктури, а також недотримання правил дорожнього руху як водіями, так і пішоходами.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Ага , спочатку випустять за межі країни а потім ловлять "вітер в полі".
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні