--> Співробітник колонії на Волині отримав 20 тисяч штрафу за телефон засудженому | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Співробітник колонії на Волині отримав 20 тисяч штрафу за телефон засудженому

0
1
Співробітник колонії на Волині отримав 20 тисяч штрафу за телефон засудженому
Начальник відділу соціально-виховної та психологічної роботи Маневицької виправної колонії Дмитро Купріянчик отримав 20 400 гривень штрафу та заборону обіймати посади в правоохоронних органах впродовж наступних трьох років. Так чоловіка покарали за 350 гривень хабаря.

Відповідне рішення прийняла суддя Маневицького районного суду Ірина Токарська 26 листопада 2020 року, – передає «Сила правди».

Як йдеться у матеріалах справи, у серпні 2020 року Дмитро Купріянчик сказав одному з засуджених, що може пронести для нього мобільний телефон, якщо той заплатить за «послугу». Коштувало це від 150 до 500 гривень за один телефон залежно від моделі. Засуджений перерахував правоохоронцю 350 гривень, а згодом той приніс йому два телефони марок «Samsung» та «Alcatel».

Людям, що відбувають покарання у місцях позбавлення свободи, заборонено вільно користуватися мобільними телефонами. Це закріплено наказом Міністерства юстиції України. Отож, дії Дмитра Купріянчика кваліфікували як отримання неправомірної вигоди з використанням службового становища.

Обвинувачуваний уклав з прокурором угоду про визнання винуватості, чим зобов’язався співпрацювати з правоохоронними органами і допомагати викривати відомі йому правопорушення. Окрім цього, чоловік отримав 20 400 гривень штрафу й заборону обіймати посади у правоохоронних органах наступні три роки. А от мобільні телефони, які вже колишній працівник колонії проніс для одного з засуджених, суд постановив конфіскувати у дохід держави.

У зв’язку зі вчиненим Купріянчик потрапив і до Єдиного державного реєстру осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні