Все більше українців підтримують жорсткий карантин

1
-4
Все більше українців підтримують жорсткий карантин
Дві третини українців підтримують запровадження жорсткого карантину - кількість людей "за" локдаун зросла на 9% за місяць.

Джерело: результати опитування Соціологічної групи "Рейтинг", проведеного 6-7 квітня.

Зазначається, що 65% опитаних підтримують запровадження "жорсткого карантину" (локдауну), 33% – не підтримують. З початку березня підтримка карантину зросла з 56 до 65%, останніх відносно більше серед мешканців Центру, старшого населення, тих, хто боїться захворіти.

Серед опитаних 77% підтримують закриття ресторанів та кафе в рамках "жорсткого карантину", 63% – закриття шкіл, 59% – дитсадків. Натомість закриття міського та міжміського транспорту не підтримують майже 70%. За останній місяць зріс рівень підтримки закриття закладів харчування, освітніх установ та транспорту.

55% пообіцяли більше дотримуватися правил "жорсткого карантину" аніж весною минулого року. 17% – сказали, що робитимуть це менше, 26% – так само.

Щодо зараження коронавірусом, 52% хвилюються, що можуть захворіти, а 47% - ні. За останні місяці цей рівень тривожності динамічно зростає. Найвищі показники хвилювання фіксують у старшій віковій групі та серед жінок.

Дослідження тривало 6-7 квітня. Методом телефонних інтерв'ю з використанням комп'ютера опитали 2500 респондентів у віці від 18 років в усіх областях, крім тимчасово окупованих територій Криму та Донбасу. Помилка репрезентативності дослідження з довірчою імовірністю 0,95: не більше 2%.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Давно вже пора ввести суворий карантин на Волині. 80% населення Луцька зовсім страх погубили за період хвороби. Привикли, що їх забули і ніхто не ставить на місце. Хоч у лоб стріляй одному другому. Необхідно трохи на місяць чи другий приструнити злісних неносіїв масок. Зараз, нехай трохи потеплішає на пасху, повиповзають по лісах, лісопосадках, скверах, полях та парках без засобів індивідуального захисту. Ось тоді після свят будемо на Волині вже по новому рахувати не по 8-10 чоловік померло, а 489 чи 513 захворіло за добу, а у десятеро більше.
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні