У МОЗ заявили про спад третьої хвилі пандемії COVID-19

0
3
У МОЗ заявили про спад третьої хвилі пандемії COVID-19
В Україні покращується ситуація з пандемією коронавірусу, а пік третьої хвилі пандемії вже пройдено.

Повідомляє Вечірній Київ.

Про це заявив міністр охорони здоров’я Максим Степанов.

«Завдяки чіткій стратегії і вивіреним діям МОЗ українці змогли пережити пік третьої хвилі пандемії без паніки та з мінімальними обмеженнями. Наш адаптивний карантин, ефективність якого оцінили і в Європі, був певним балансом між життям країни, роботою підприємців і епідеміологією», — вважає Степанов.

За його словами, ситуація стабілізується по всій Україні, окрім Києва, Львівської, Хмельницької та Полтавської областей.

«Ми витримали черговий стрибок захворюваності на COVID-19, і поступово ситуація почала покращуватися. Як і прогнозували наші експерти-епідеміологи, зростання кількості хворих тривало до початку квітня», — написав він на своїй сторінці у Facebook.

Спад захворюваності по Україні, зазначив він, можна було спостерігати впродовж останніх 10 днів. Вчора був перший день, коли кількість виписаних із лікарень перевищила на 22,8% кількість госпіталізованих.

«Якщо подивитися на рівень госпіталізації, минулого тижня до лікарень потрапили на 2000 пацієнтів менше, ніж позаминулого. Також ми бачимо зниження кількості тих, хто захворів» — каже він.

Нагадаємо, Комісія з надзвичайних ситуацій міста ухвалила рішення про подовження суворого карантину у Києві до 30 квітня.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні