ООН: Сотням мільйонів жінок у світі не належать їхні власні тіла

2
-16
ООН: Сотням мільйонів жінок у світі не належать їхні власні тіла
У 57 країнах світу приблизно половина жінок не може розпоряджатися власним тілом, встановили у Фонді ООН у галузі народонаселення.

Пише DW.

Близько половини жінок у 57 країнах світу, більшість з яких знаходяться в Африці на південь від Сахари,

позбавлені свободи самостійно розпоряджатися своїм власним тілом. Про це йдеться у звіті Фонду ООН у галузі народонаселення (UNFPA) My Body is My Own, оприлюдненому у середу, 14 квітня.

У звіті вказується на такі порушення прав жінок, як зґвалтування, примусова стерилізація, тести на незайманість та обрізання зовнішніх жіночих статевих органів. Також до переліку протиправних дій, що позбавляють жінок права розпоряджатися власним тілом, зараховуються так звані вбивства "честі", примусовий та ранній шлюб, примусове запліднення або здійснення абортів.

"По суті сотням мільйонів жінок та дівчат не належать їхні власні тіла. Їхніми життями керують інші люди", - зауважила виконавча директорка UNFPA Наталія Канем. До переліку тих, хто позбавляє цих жінок права розпоряджатися своїм власним тілом, належать їхні партнери, члени родини, суспільство та влада країн, де вони живуть.

За словами Канем, така несправедливість часто базується на структурних та суспільних проблемах, таких як соціальні табу довкола питання сексу (для жінок), а також патріархальний уклад життя, який панує у низці країн. Це призводить до того, що вибором жінок керують інші члени родини чоловічої статі, додає Наталія Канем.

Безкарне насильство над жінками
Вона вказує на те, що позбавлення жінки права розпоряджатися власним тілом лише посилює нерівність та насильство на тлі гендерної дискримінації, що є корінням цієї проблеми.

"Деякі види насильства, такі як зґвалтування, можуть бути криміналізовані, але за їх скоєння не завжди притягають до відповідальності. Інші види насильства є взагалі безкарними, тому що вони посилені нормами, практиками та законами, які діють у суспільстві", - пояснює директорка Фонду ООН у галузі народонаселення.

В організації також зазначають, що пандемія коронавірусу у світі лише поглибила ці проблеми мільйонів жінок у світі. Зокрема, у UNFPA зауважують на зростанні рівня сексуального насильства у світі, кількості випадків небажаної вагітності, виникнення нових перешкод у доступі до медицини для жінок, а також погіршенні ситуації з освітою та працевлаштуванням.

Теги: ООН, жінки, тіла
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-16

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Каждый из нас любит почитать новости или посмотреть Ютуб, что узнать что творится в мире и Украине.
Но очень важно чтоб источник новостей был честный и Вы не получали искаженную информацию.
Я нашел очень хороший источник новостей и советую его Вам - https://ukr-life.com.ua/
Последнее время читаю новости только здесь.
Так же вот несколько из свежих новостей, которые просто сбивает с ног:
https://ukr-life.com.ua/inflyaciya-v-ukraine-v-aprele-2018-goda/
https://ukr-life.com.ua/kakie-blagopriyatnye-dni-dlya-svadby-v-2018-godu/
https://ukr-life.com.ua/kakoj-budet-pogoda-na-pasxu-2018-goda/
https://ukr-life.com.ua/obyazatelnye-predmety-v-zno/
https://ukr-life.com.ua/sutochnye-v-ukraine-s-1-yanvarya/
Відповісти
Как и многие наши сограждане искал как отправиться в Польшу и найти работу.
Перечитал массу интернет страниц, пересмотрел много роликов на Ютубе, но больше всего мне понравился ресурс hochuvpolshu.com.
На нем я нашел несколько вариантов для работы, вычитал отзывы и опыт тех мужчин и женщин,
которые делятся своим опытом пребывания в Польше. Так же узнал как подготовить документы.
И всегда это на одной сайте.
Вот одна из свежих и интересных статей: https://hochuvpolshu.com/rabota/rabota-v-polshe-mashinistom-2018.html
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні