В Україні з'явилася премія імені Бориса Патона

0
-1
В Україні з'явилася премія імені Бориса Патона
Державна премія України в галузі науки і техніки була перейменована в національну премію імені Бориса Патона. Відповідне рішення у четвер, 15 квітня, прийняла Верховна Рада.

Відповідний законопроект за основу і в цілому підтримав 271 народний депутат на позачерговому пленарному засіданні.

Проект законодавчого акту пропонує внести зміни до статті 11 закону Про державні нагороди України. Згідно з пояснювальною запискою, цей законопроект розроблений з метою увічнення пам'яті видатного українського вченого та організатора науки академіка Бориса Патона.

Борис Патон - радянський і український вчений у галузі металургії і технології металів, доктор технічних наук, професор, помер 19 серпня 2020 року на 102 році життя. З 1953 року - директор Інституту електрозварювання імені Патона. З 1962 року - президент Національної академії наук України. На момент смерті був найстаршим (одночасно за віком і за терміном перебування на посаді) президентом державної Академії наук у світі, а також найстарішим (як за віком, так і за тривалістю перебування в статусі) дійсним членом Національної академії наук України і Російської академії наук.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні