Українці накопичують борги за "комуналку"

4
7
Українці накопичують борги за "комуналку"
В Україні немає реальних механізмів покарати споживача за неплатежі. Звідси і зростання заборгованості за комунальні.

Пише Бізнес юа.

Про це заявив правозахисник Євгеній Соловйов.

"Частина українців здогадуються, що комунальні тарифи завищені та що їх обманюють. І затягують із оплатою принципово. Але загалом затримання плати - це національна традиція. За це ж нічого не буде. Так куди поспішати", - каже експерт.

Листи з погрозами, судові розгляди й колекторські фірми, які вибивають борги - це, на думку Соловйова, лише гучні епізоди.

"Комунальники не здатні системно працювати з боргами. У них слабка юридична служба, часто позови подаються аби як. Ну, який стимул може бути в начальника юридичного департаменту комунальної компанії? Він показує купу позовів і все. А треба ще вибудовувати їхній пріоритет. Застосовувати різні моделі роботи зі споживачами, контролювати терміни заборгованості", - додав правозахисник.

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Може їм просто немає чим платити за комунальні послуги, люди на стільки зубожіли, що на харчах економлять, на ліки не вистачає про яку злісну несплату ви говорите!!! Доходи в середнього статистичного українця впали на відсотків 30%, а ціни піднялися і не тільки на комуналку на 40%, то де він має брати кошти якщо навіть повітря скоро в нас буде платне!!! ВЛАДО ЗАДУМАЙСЯ!
Відповісти
А чи є реальні механізми покарати надавача послуг за неякісні послуги, за користування монопольним становищем, і встановленням "драконівських" тарифів?
Відповісти
В більшості випадків ці підприємства систематично порушують чинне законодавство України і не несуть ніякої відповідальності.Це замкнуте коло і його вже не розірвати без радикальних дій і політичної волі,якої немає.
Відповісти
держава робить вигляд, що вона встановила справедливі відносини. люди роблять вигляд, що вони в це вірять. от такий і результат
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні