США рекомендували авіакомпаніям «‎обережно літати»‎ над Україною

0
-4
США рекомендували авіакомпаніям «‎обережно літати»‎ над Україною
У зв'язку із загостренням ситуації на російсько-українському кордоні США попередили авіакомпанії про небезпеку польотів над Україною і Росією. Про це в суботу, 17 квітня, повідомила українська Державіаслужба.

"FAA (Федеральна авіаційна адміністрація Департаменту транспорту США) <...> рекомендує експлуатантам своїх повітряних суден виявляти особливу обережність при виконанні польотів з/в/над частинами Московського РПІ (UUWV) і РПІ Ростов-на-Дону (URRV) в межах 100 морських миль від РПІ Дніпра (UKDV), РПІ Сімферополь (UKFV) і РПІ Київ (UKBV) (включаючи частину Київського верхнього району польотної інформації (UIR) (UKBU) в горизонтальних межах із РПІ UKDV, UKFV і UKBV))", - зазначено в повідомленні.

У зв'язку із цим Державіаслужба запропонувала авіаційній владі США встановити безпосередню взаємодію між відповідними підрозділами з авіаційної безпеки щодо обміну інформацією та координації дій щодо реагування на загрози від зони конфлікту на сході України.

Також у відомстві нагадали, що з метою забезпечення безпеки польотів цивільних літаків в українському повітряному просторі із 2014 року діють певні обмеження, пов'язані з конфліктом на Донбасі й анексією Криму.

"Державіаслужба відстежує ситуацію в повітряному просторі країни: вона спокійна і контрольована. Зараз небезпеки для цивільної авіації немає", - підкреслили в повідомленні.


Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні