Українців попередили про ще один коронавірус

0
-7
Українців попередили про ще один коронавірус
Центр громадського здоров'я МОЗ України попередив туристів про циркуляцію в країнах Близького Сходу коронавірусу МЕRS-CoV. Він викликає близькосхідний респіраторний синдром, повідомляється на сайті ЦОЗ.

Зазначено, що Всесвітня організація охорони здоров'я в період з 1 січня до 11 березня 2021 року зафіксувала в Саудівській Аравії сім нових випадків МЕRS-CoV, три з них - летальні. До цього випадки коронавірусу фіксували в Омані, Катарі, Ірані, Йорданії, Кувейті, Ємені, Об'єднаних Арабських Еміратах. За межами Аравійського півострова фіксувалися поодинокі завезені випадки хвороби.

Заразитися цим коронавірусом можна в результаті прямого або не прямого контакту з верблюдами. Від людини до людини вірус передається, в основному, тільки в межах родини.

Перебіг хвороби може бути безсимптомним, але може і супроводжуватися важкими клінічними проявами: високою температурою, кашлем і задишкою, часто діагностують пневмонію.

Щоб запобігти зараженню МЕRS-CoV, українським туристам рекомендують:

уникати близького контакту з верблюдами і іншими тваринами;
уникати вживання сирого верблюжого молока або вживання м'яса без належної обробки;
утриматися від відвідування місць масового скупчення людей;
регулярно мити руки після дотику тварин і уникати контакту з хворими тваринами.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-7

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні