Масштабне розслідування щодо Коломойського оприлюднили в США

0
-3
Масштабне розслідування щодо Коломойського оприлюднили в США
Амеранська газета Pittsburgh Post-Gazette оприлюднила масштабне розслідування щодо українського олігарха Ігоря Коломойського. У розслідуванні йдеться про незаконні оборудки Коломойського у США, передає УНН.

Прокурори запевняють, що Коломойський таємно придбав десять інших сталеливарних заводів у невеликих містах від Огайо до Техасу”, — пише Pittsburgh Post-Gazette.

Зазначається, що у 2006 — 2016 роках олігарх та його партнери володіли 13 сталеливарними заводами у США. Вони були придбані за гроші, незаконно виведені з українського “Приватбанку”, пише видання. Додається, що український олігарх заволодів чотирма офісними будівлями у Клівленді та розкішним готелем на 484 номери.

Раніше Мін’юст США обвинуватив Коломойського та Боголюбова у використанні незаконно привласнених коштів для придбання офісної багатоповерхівки у Клівленді.

За даними газети, на заводах Коломойського у Сполучених Штатах був низький рівень дотримання техніки безпеки та регулярно траплялися ситуації, де травми отримували співробітники. Порушення були помічені й у дотриманні норм екології.

Частину заводів згодом закрили, що призвело до втрати кількості робочих місць. В окремих випадках через порушення у процедурі податкових відрахувань, травмовані й звільнені працівники мали складнощі із отриманням належних їм виплат.

Видання зазначає, що розслідуванням щодо статків Коломойського займається департамент юстиції США та правоохоронними органами України.

У серпні 2020 року американський Мін’юст звинуватив українського олігарха у розкраданні та відмиванні мільярдів доларів.

Державний секретар США Ентоні Блінкен 5 березня, оголосив про внесення до санкційного списку українського бізнесмена Ігоря Коломойського і членів його сім’ї через причетність до корупції під час перебування на посаді голови Дніпропетровської ОДА в 2014-2015 роках.

У Держдепі при цьому заявили, що у Блінкена є “достовірна інформація” про те, що Ігор Коломойський був замішаний у значній корупції, перебуваючи на посаді голови ОДА в 2014-2015 роках.

Офіс президента України заявив про вдячність партнерам України за підтримку у боротьбі з олігархами.

Пізніше у ЄС підтримали санкції США щодо Коломойського. Лише після цього, президент Володимир Зеленський прокоментував санкції США проти Коломойського.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні