--> Британську літературну нагороду віддали шахраям | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Британську літературну нагороду віддали шахраям

0
-2
Британську літературну нагороду віддали шахраям
Британська літературна премія Rathbones Folio Prize стала жертвою кібершахраїв. Організатори виплатили 30 тисяч фунтів стерлінгів (близько 1 млн 156 тисяч гривень) людям, які видали себе за лауреатку з МексикиВалерію Луїселлі.

Як повідомляє Суспільне. Медіа, директор премії Мінна Фрай підтвердила цю інформацію виданню The Bookseller. Аферистів викрили, коли гроші вже були відправлені через PayPal.

Організатори одразу звернулися до поліції та повідомили про цей випадок колег. Результати розслідування наразі невідомі. Попри неприємний інцидент, Валерія Луїселлі, авторка роману "Архів зниклих дітей" (Lost Children Archive) отримала свою нагороду. Гроші на це вдалося знайти, скоротивши інші витрати. Фінансову допомогу також надали генеральні спонсори премії.

За інформацією американського блогу LitHub, у 2020 році почастішали випадки шахрайства у літературній сфері. Зокрема, невідомі неодноразово здійснювали спроби викрасти рукописи ще не опублікованих творів різних авторів — як визнаних письменників, так і новачків. Мету та зв'язок між цими спробами поки з'ясувати не вдалося. Проте, видавців та авторів просять бути обережнішими та уважнішими в питаннях кібербезпеки.

Валерія Луїселлі — мексиканська авторка, яка проживає в США. Вона є автором книги нарисів "Тротуари" та роману "Обличчя в натовпі", який отримав премію "Лос-Анджелес Таймс" за найкращий дебют. Книги Луїзелі перекладані понад 20 мовами. Її вважають однією з найбільш перспективних молодих письменниць.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-2

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні