--> Зеленський звернувся до українців та Путіна | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Зеленський звернувся до українців та Путіна

3
4
Зеленський звернувся до українців та Путіна
Президент України Володимир Зеленський записав велике звернення до українців щодо ситуації на Донбасі. Він заявив: Україна готова до війни і буде захищатися до останнього. До того ж президент записав російською звернення до Володимира Путіна.

Інформує 24 канал.

Зеленський почав відео з того, що заявив: настав час, коли варто поговорити відверто і без поспіху. Він зазначив: зараз усі ми маємо налаштуватись на єдину хвилю щодо найголовніших питань, що постали перед Україною.

Звернення Зеленського щодо Донбасу
Президент ствердив: концентрація військ Росії біля наших кордонів є великою. Попри те, що держава-агресорка називає це навчанням, цивілізований світ знає, що це шантаж.

Біля наших державних кордонів сконцентровано чималу кількість російських військ. Офіційно Росія називає це навчанням. Неофіційно, весь світ називає такі речі шантажем,
– почав Зеленський.

Він впевнено ствердив, що такі дії Росії безумовно хвилюють українську владу. І безумовно, Україна та її міжнародні партнери вимагають відвести війська від наших кордонів.

Чи готова Україна до війни
Зеленський заявив: принцип нашої держави простий – Україна не починає війну першою, але Україна завжди стоїть до останнього. І ніколи не перестане боротись за мир дипломатичним шляхом.

Чи хоче війни Україна? Ні. Чи готова вона до неї? Так. Чи буде Україна в разі чого себе захищати? Завжди,
– заявив Зеленський.

Щодо страху перед державою-агресоркою, яка вже змогла окупувати частину країни, Зеленський зазначив: боятися її не варто. Усе тому, що Україна-2021 дуже відрізняється від України-2014.

Президент підкреслив: Україна має сильне і сміливе військо, у якого є все. Усе, окрім страху і зневіри. Окрім того, такою є ціла українська нація: готовою до допомоги і альтруїзму.

Ми не боїмось, бо у нас неймовірне суспільство, яке готове до масової волонтерської мобілізації, які все віддадуть, все знайдуть і все привезуть. Удень, уночі, спеку і мороз,
– сказав президент.

Міжнародна підтримка
Президент підкреслив: Україна має потужну підтримку міжнародних партнерів. США, Франція, Німеччина, Великобританія, Туреччина, та інші партнери на нашому боці. Вони, за словами Зеленського, прекрасно бачать справжні мотиви Росії.

Відтак готові підтримувати Україну фінансово і запроваджувати жорсткі санкції.

Звернення до Путіна
Наостанок відеозвернення Володимир Зеленський перейшов на російську мову і заговорив до Володимира Путіна. Він зазначив: Україна і Росія мають спільне минуле, однак дивляться у майбутнє по-різному.

19 і 20 квітня на засіданнях радників нормандської четвірки і підгрупи з безпеки в ТКГ, розповів Зеленський, обговорювали відновлення режиму повного припинення вогню. Проте, не зважаючи на підтримку всіх сторін, Росія відмовилася підтримати загальну заяву.

При цьому прозвучала пропозиція зустрітися на лінії розмежування, щоб максимально точно побачити і зрозуміти ситуацію. Втім, Зеленський зі скепсисом зазначив: що йому розуміти, адже він кожен місяць там буває. Натомість запропонував спільну зустріч на будь-якій точці українського Донбасу.

Пан Путін. Я готовий піти ще далі і запропонувати вам зустрітися в будь-якій точці українського Донбасу, де йде війна,
– запросив Зеленський.

Повне відео звернення Зеленського щодо ситуації на Донбасі: дивіться відео

Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
4

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.
Шо-шо, московія і Україна має спільне майбутнє?!! Хоче зустрітися з путьоном на данбасі? Знову кудись хоче заглянути! А що в "ОП" можна "косячок" курнути?
Відповісти
А ти що, уже курнув, що почув те, чого Президент не говорив? Він сказав про спільне минуле та про різне майбутнє!
Відповісти
Ага, одні вже бігали з плакатами "путинприди", а тепер цей запрошує на зустріч "Пан Путін. Я готовий піти ще далі і запропонувати вам зустрітися в будь-якій точці українського Донбасу, де йде війна,... " А якщо він прийде разом з тою військовою махиною яка біля кордонів стоїть? Треба думати що пропонуєш!
Відповісти

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні