Минулий рік був найспекотнішим за 150 років

0
-1
Минулий рік був найспекотнішим за 150 років
2020 рік став для Європи найспекотнішим в історії метеоспостережень. Про це повідомляє Reuters у четвер, 22 квітня.

"У Європі температура була підвищеною в усі пори року", - сказала старший науковий співробітник програми спостереження за Землею ЄС Copernicus Earth Фрея Вамборг на екологічному саміті в США.

У 2020 році середньорічна температура в Європі була як мінімум на 0,4 градуса за Цельсієм вищою, ніж в попередні п'ять найтепліших років. При цьому всі вони припали на останнє десятиліття.

Середня температура взимку була на 3,4 градуса вищою. Літо теж виявилося найспекотнішим в історії, хоча теплові хвилі були не такими інтенсивними і тривалими, як в останні роки, але в Скандинавії та Франції були зафіксовані спалахи рекордної спеки.

У свою чергу, ситуацію в Арктиці Вамборг назвала "вражаючою". Експерт також відзначила лісові пожежі в Сибіру, які були ​​викликані екстремально високими температурами і зниженням рівня снігового покриву. Загалом температура в Сибіру була на 4,3 градуса вищою за середню за 1981-2020 роки.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
-1

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні