--> Мережу «Бєдронка» оштрафували на 60 млн(!) злотих: обманювали покупців | Волинь 24 - новини Волині та Луцька

Мережу «Бєдронка» оштрафували на 60 млн(!) злотих: обманювали покупців

0
3
Мережу «Бєдронка» оштрафували на 60 млн(!) злотих: обманювали покупців
Управління з питань конкуренції та захисту прав споживачів наклало на компанію Jeronimo Martins Polska штраф у розмірі понад 60 мільйонів злотих.

Як повідомляє inPoland, власник мережі Biedronka ввів в оману споживачів щодо країни походження овочів та фруктів, що могло спотворити їхні рішення щодо придбання певного товару.

Процедура була розпочата в травні 2020 року. Інспектори порівняли інформацію на вивісках магазинів з інформацією на упаковці та в документах на доставку. Вони приділили особливу увагу фруктам та овочам, які начебто мали бути вирощені в Польщі, а насправді походили з Франції, Нідерландів, Німеччини тощо. Мова йде про картоплю, цибулю, капусту, моркву, помідори, яблука, полуницю.

У 27,8 % перевірених магазинів виявили, що фрукти та овочі, що продаються як продукція з Польщі, були імпортовані від іноземних селекціонерів. Проте мережа вважає, що покарання є непропорційним та дискримінаційним. Вона вже оголосила про подання апеляційної скарги до суду.
Якщо Ви зауважили помилку, виділіть її та натисніть Ctrl+Enter для того, щоб повідомити про це редакцію
3

Коментарі:


Коментарі, у яких порушуватимуться Правила, модератор видалятиме без попереджень.

© 2024. Усі права захищені. Повна або часткова перепублікація матеріалів можлива лише за дотримання таких умов: 1) гіперпосилання на «Волинь24» стоїть не нижче другого абзацу; 2) з моменту публікації на «Волинь24» минуло не менше трьох годин; 3) у кінці матеріалу на «Волинь24» немає позначки «Передрук заборонений».

Віртуальний хостинг сайтів HyperHost.ua в Україні